Symposium Meaningful Music in Health Care

GRONINGEN

Bij het Prins Claus Conservatorium (Meeuwerderweg) in Groningen wordt vrijdag 8 december het symposium ‘Meaningful Music in Health Care’ (MiMiC) gehouden.

Het lectoraat Lifelong Learning in Music van de Hanzehogeschool Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) sluiten met dit symposium een tweejarig gezamenlijk onderzoek naar de impact van livemuziek voor kwetsbare chirurgische patiënten af. In dit onderzoek werkten musici interactief met patiënten tijdens hun ziekenhuisopname en waar mogelijk ook samen met hun verpleegkundigen.

Symposium

Bezoekers van het symposium maken kennis met de praktijk van MiMiC en kunnen zien hoe musici en studenten worden getraind voor het werken met ziekenhuispatiënten. Ook vindt de première plaats van de documentaire ‘Resonans’. Deze documentaire is tijdens het onderzoek gemaakt in het UMCG. Het symposium is gericht op werknemers uit de medische sector, de zorgsector, de muziekpraktijk en de wereld van de muziekeducatie. Ook studenten uit deze studierichtingen zijn welkom.
Aanmelden: fd7.formdesk.com/hanzehogeschoolgroningen/mimic.

Auteur

Marc Jansen