‘Christmas with ANÚNA’ in Nieuwe Kerk in Groningen

GRONINGEN

De Ierse zanggroep ANÚNA geeft donderdag 7 december een concert in de Nieuwe Kerk in Groningen.

Dit uit Dublin afkomstige koor geldt sinds jaar en dag als Ierlands trots op het gebied van de a capella-zang. Gekleed in stemmige kostuums presenteren de koorleden een repertoire dat varieert van middeleeuwse kerkgezangen tot hedendaagse, in popmuziek gewortelde, eigen composities. ANÚNA sluit het jaar af met een reeks kerstshows in Nederland. Dan staan ook veel traditionele kerstgezangen op het programma.

Hozier

Het internationaal befaamde koor werkte vrij recent nog samen met Hozier. Sterker nog, Hozer maakte totdat hij als zanger internationaal doorbrak met de hit ‘Take Me To The Curch’ jaren deel uit van het koor.

Geen koor maar rockband

Orkestleider Michael McGlynn: “Ik zou ANÚNA op dit moment zelfs geen koor meer willen noemen, maar een band. Een rockband. Ik sta als dirigent en muzikaal leider niet vóór de koorleden, maar tussen hen in. En we proberen zo organisch mogelijk te klinken, daarom gebruiken we geen enkele microfoon. Alles aan Anuna is natuurlijk. Ook hoe we als leden met elkaar omgaan. We zijn allemaal gelijk en dat klink door in de muziek. Dat maakt ons anders dan de meeste koren. Bij ons is het één voor allen en allen voor één.’’ Aanvang: 20.00 uur. Entree: 27,50. https://youtu.be/Fs2sSf_rsGI

Auteur

Marc Jansen