Nominaties IJzeren Podiumdieren bekend

GRONINGEN

De Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) heeft de nominaties bekendgemaakt voor de IJzeren Podiumdieren. De prijsuitreiking vindt zaterdag 20 januari, Eurosonic Noorderslag, plaats in Stadsschouwburg Groningen.

De IJzeren Podiumdieren zijn peer-to-peer prijzen, die sinds 1997 jaarlijks door de VNPF worden uitgereikt in de categorieën beste directeur, beste podium, beste programmeur, beste festival en beste marketeer. VNPF-leden konden stemmen op een door VNPF samengestelde lijst met kandidaten. De nominaties komen voort uit een eerste stemronde komen de nominaties voort.Woensdag is de tweede stemronde van start gegaan. Hier rollen de winnaars uit. De genomineerden van dit jaar zijn (in willekeurige volgorde): Beste Directeur · Frans Vreeke / TivoliVredenburg, Utrecht · Frens Frijns / 013, Tilburg · Loes Wagenmaker / De Vorstin, Hilversum · Majel Blonden / Paard, Den Haag Beste Podium · 013, Tilburg · Melkweg, Amsterdam · TivoliVredenburg, Utrecht · WORM, Rotterdam Beste Festival · Into The Great Wide Open, Vlieland · Lowlands, Biddinghuizen · Welcome to The Village, Leeuwarden · WOO HAH!, Tilburg Beste Programmeur · Ben Kamsma / Paradiso, Amsterdam · Frank Satink / Metropool, Hengelo · Maarten van Vugt / Encore Festival, Amsterdam / WOO HAH!, Tilburg · Ruud Lemmen / 013, Tilburg Beste Marketeer · André van der Meulen / Hedon, Zwolle · Jurry Oortwijn / Paradiso, Amsterdam · Lars Terhorst / EKKO, Utrecht · Tijs Heesterbeek / Effenaar, Eindhoven De organisatie van de uitreiking van de IJzeren Podiumdieren in in handen van de VNPF, Eurosonic Noorderslag, De Oosterpoort & Stadsschouwburg Groningen.

Auteur

Marc Jansen