Muzikale strijd jazzgiganten in De Oosterpoort

GRONINGEN

Drummer Han Bennink, contrabassist Ruud Jacobs, pianist Peter Beets en saxofonist Benjamin Herman geven zaterdag 24 februari 2018 een concert in De Oosterpoort in Groningen.

De Nederlandse jazzgiganten zullen daarbij een muzikale strijd met elkaar aangaan. ‘Out of the box’ denken zal daarbij de standaard zijn. Maar ook werk van Mengelberg, Ellington en Monk passeert de revue.

Han Bennink

Han Bennink (1942) is is percussionist, multi-instrumentalist en beeldend kunstenaar. Een geschoolde jazzdrummer die een feilloos getimede swing verbindt met explosieve improvisaties, en uitersten laat botsen.

Ruud Jacobs

Ruud Jacobs (1938) is al vanaf zijn prille jeugd actief met jazz bezig. Hij geldt als een van de beste bassisten in de Nederlandse jazz. Van 1950 tot nu speelt en werkt hij met de grote namen.

Peter Beets

Peter Beets (1971) begint als een van de drie Beets Brothers, maar maakt snel naam als pianosolist. Hij wordt bewonderd om zijn virtuoze, razendsnelle spel, dat herinneringen oproept aan zijn idool Oscar Peterson. Sinds 1998 is hij de vaste pianist van The Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Benjamin Herman

Benjamin Herman (1968) is een van de bekendste en populairste Nederlandse jazzmuzikanten. Met zijn werkdrift en veelzijdigheid is hij een verbindende factor in de muziekscene. Zijn energieke spel en zijn stevige geluid vormen een inspiratiebron voor generaties jonge saxofonisten.
Aanvang: 20.30 uur. Entree: 18 euro.

Auteur

Marc Jansen