NK Klunen tijdens 24-uurs actie Tjas voor Skate4AIR

GRONINGEN

De Groninger studentenschaatsvereniging Tjas zamelt van zondag 10 december 13.00 uur tot maandag 11 december 13.00 uur geld in voor Skate4AIR.

Deze non-profit organisatie zet zich in voor onderzoek naar cystic fibrosis (CF), beter bekend als taaislijmziekte. Plaats van handeling is de Vismarkt in Groningen. Gedurende 24 uur fietsen constant ten minste twee leden van Tjas op Tacx-fietsen. Zij hebben sponsors gezocht die hen per afgelegde kilometer steunen.

Klunen

Omdat Tjas vijftig jaar bestaat is ook nog een wedstrijd georganiseerd: het NK Klunen. Stadjers, studenten, kinderen en ieder ander die een gooi wil doen naar de nationale titel kan hiervoor van 15.00 tot 16.00 uur terecht op een kluunbaan op de Vismarkt. Deelname kost 5 euro. De opbrengst gaat naar Skate4AIR.

Koek en zopie

Voorafgaand aan het NK Klunen kan van 13.00 tot 15.00 uur vrij gekluund worden op de Vismarkt. Daar zijn ook koek- en zopiekramen en klinkt steevast muziek. https://youtu.be/xxtz7JP2eAg

Auteur

Marc Jansen