Voorvertoning Andere Tijden-aflevering over Oosterparkrellen

GRONINGEN

In het Groninger Forum (Hereplein) staat vrijdag 8 december een voorvertoning geprogrammeerd van een aflevering van Andere Tijden over de Oosterparkrellen.

Als op 30 december 1997 rellen uitbreken in de Oosterparkwijk in Groningen gaat het mis in de communicatie tussen politie en burgemeester. Na een kritisch rapport ziet burgemeester Hans Ouwerkerk zich een paar weken later genoodzaakt zijn ontslag in te dienen. Het televisieprogramma Andere Tijden (NTR, VPRO) volgt twintig jaar na de rellen het verhaal van de neergang. Dat doet het door de ogen van Hans Ouwerkerk. Deze aflevering van het geschiedenisprogramma Andere Tijden wordt zaterdag 16 december uitgezonden.

Voorvertoning met inleiding en nagesprek

In het Groninger Forum is vrijdag 8 december een voorvertoning van deze aflevering, voorafgegaan door een inleiding door Hans Goedkoop, en gevolgd door een nagesprek met Hans Ouwerkerk en Rob Zijlstra (Dagblad van het Noorden), onder leiding van Cunera van Selm (RTV Noord). Aanvang: 20.00 uur. Entree: 6 euro. Kaartverkoop via www.groningerforum.nl en de kassa van het Hereplein.

Auteur

Marc Jansen