Movies That Matter presenteert‘A River Below’ in VERA Zienema

GRONINGEN

Stichting Movies That Matter presenteert dinsdag 12 december in VERA Zienema de documentaire ‘A River Below’ van Mark Grieco.

Diep in de Amazonerivier leeft de zeldzame roze dolfijn. Het dier wordt met uitsterven bedreig. De roze dolfijn vormt namelijk een makkelijke prooi voor lokale vissers, die de dolfijnen illegaal slachten en gebruiken als aas bij visvangst. De Braziliaanse televisiester Richard Rasmussen zet zijn eigen televisieprogramma op National Geographic in om aandacht te genereren voor deze illegale slachting. Ook bioloog Fernando Trujillo strijdt voor het behoud van het bijzondere dier, niet in de laatste plaats omdat de vis die met de dolfijn gevangen wordt hoge concentraties kwik bevat en daarom een gevaar vormt voor de volksgezondheid. Beide mannen houden er zo hun eigen strategie op na. Terwijl het gevecht om de dolfijnen te redden intensiever wordt, dringt de vraag zich op welke middelen geoorloofd zijn om het probleem aan de kaak te stellen.
Aanang: 20.30 uur.

Auteur

Marc Jansen