‘Botanica Esthetica’ in Atelier Horneman

GRONINGEN

In Atelier Horneman in Groningen wordt zaterdag 9 december de expositie ‘Botanica Esthetica’ geopend.

De schoonheid van de plantenwereld speelt de hoofdrol in deze expositie. Deelnemende kunstenaars zijn Ineke Jansma, Stefanie Ottens en Arie van ‘t Riet. Ineke Jansma is een lokale kunstenares. Zij maakt handgeschept papier, waarin zij onder andere planten verwerkt. In het schepproces drukt ze bladeren en bloemen af, waardoor het silhouet en lichte tonen van de plant achterblijven op het papier. Soms wordt het werk gecombineerd met een citaat of boodschap. Stefanie Ottens verwerkt zowel bestaande als fantasiebloemen en -bladeren in haar werk. Zij maakt vooral tekeningen, al dan niet gecombineerd met aquarel en andere media. Arie van ’t Riet maakt zogenaamde X-Ray fotografie. Door zijn achtergrond als radioloog is hij gaan experimenteren met het maken van röntgen van dieren en planten. Door deze zeer bijzondere techniek en het weloverwogen componeren van de diverse objecten ontstaat een geheel nieuwe wereld waarin letterlijk de ‘binnenkant’ van de natuur wordt getoond.

Opening

De tentoonstelling wordt zaterdag 9 december om 17.00 uur geopend. Directeur Fronique Oosterhof van GRID Grafisch Museum Groningen tekent voor het openingswoord. Zangeres en gitarist Diana Roos zorgt voor muzikale omlijsting.
De expositie loopt tot en met 10 maart 2018.

Auteur

Marc Jansen