Ierse folkband Ríanta naar De Oosterpoort

GRONINGEN

De jong folkband Ríanta geeft vrijdag 30 maart 2018 een concert in De Oosterpoort in Groningen.

Ríanta is een Ierse band onder leiding van accordeonist Conor Moriarty, die met veel vakmanschap, energie en plezier een eigen draai geeft aan Ierse folkmuziek. De broers Stephen en Eamon Rooney zijn met hun ritmische gitaarspel en percussie de drijvende kracht van de band. Daarnaast speelt violiste Tara Breen mee. Ze is met name bekend van haar optredens met The Chieftains en Carlos Nunez.

Albums

Het debuutalbum (2014) werd nog onder de naam The Trí Tones gelanceerd. Toen Eamon Rooney zich als fulltime lid bij de band voegde, ontstond de naam Ríanta. Een tweede album wordt momenteel opgenomen.
Aanvang: 20.30 uur. Entree: 15 euro.
https://youtu.be/h6sqIiNkIXQ

Auteur

Marc Jansen