‘Passie en Romantiek’ in De Oosterpoort

GRONINGEN

Stichting Sarastro staat zondag 10 december met haar theaterproductie ‘Passie en Romantiek’ in De Kleine Zaal van De Oosterpoort in Groningen.

In deze voorstelling worden de gewoontes van een klassiek concert volledig losgelaten door korte verhalen, humor en spel af te wisselen met de muziek uit de tijd van de Romantiek (1815–1910).

Romantiek versus Passie

In ‘Passie en Romantiek’ gaan de acteurs Ed Spanjerberg en Pascal Westra verbaal met elkaar in de slag als warme pleitbezorgers van respectievelijk de Romantiek en de Passie. Zij worden begeleid door een orkest van beroepsmusici, waarvan de kern wordt gevormd door het Kamerorkest van het Noorden. Een van de hoogtepunten in het programma is het pianoconcert No. 23 van W.A. Mozart. Met de in Minsk geboren en getogen maar in Sappemeer woonachtige pianist Aleg Tryfanenkau als solist.

Projectkoor der Romantiek

Verder is een belangrijke rol weggelegd voor een vijftig leden tellend Projectkoor der Romantiek. Dit projectkoor, dat repeteerde in Stadskanaal, zingt koorwerken uit opera’s van onder anderen Mozart en Verdi; solisten vertolken aria’s, duetten en ensemblestukken. Naast klassieke werken komen musical- en popliederen aan bod, gezongen door de dames van het Groninger Studenten Koor. Dansers van Dansschool Willemien Benjaminse brengen moden ballet. Ook leden van het ensemble Sophia leveren een bijdrage aan de voorstelling. Het koor en orkest staat onder leiding van Rob Brunekreeft, het pianoconcert onder leiding van Pieter Bosma. Mirna Westra en Cas Straatman verzorgen de muzikale directie en begeleiding van de Groninger Studenten. Regie: Hans Elbersen.
Aanvang 20.00 uur. Kaartverkoop: de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen