Extra voorstelling ‘Mijn Vrede’ in Stadsschouwburg Groningen

GRONINGEN

Het Noord Nederlands Toneel en Marcel Hensema staan deze maand met de voorstelling ‘Mijn Vrede’ in Stad en Ommeland.

De vier voorstellingen in de Stadsschouwburg Groningen waren uitverkocht. Reden voor een extra voorstelling donderdag 21 december.

Mijn Vrede

Na het succes van ‘Mijn Ede’ (2013, 2014 en 2015) en ‘Mijn Tweede’ (2015) keert Marcel Hensema terug met de familievoorstelling (10+) ‘Mijn Vrede’: het kerstverhaal, op zijn Gronings. Marcel Hensema neemt het publiek in ‘Mijn Vrede’ mee in hoe het allemaal écht gegaan is. Hoe Maria en Jozef na een barre tocht dwars door de provincie verzeild raakten in het Noord-Groninger dorp Bethlehem en hoe de Drie Wijzen uit Oost-Groningen via de Veenkoloniën uiteindelijk de stal wisten te bereiken waar het lutje potje Jezus in de kribbe lag.

Humor en kerstmuziek

‘Mijn Vrede’ is een voorstelling voor het hele gezin met humor, kerstmuziek en met een beetje geluk ook nog een spetterend einde waarin via een hoopvolle boodschap alles samen komt. De voorstelling bevat zowel Groningse als Nederlandse teksten en is voor iedereen verstaanbaar. De extra voorstelling op 21 december geldt als try-out. Een dag later staat in de Stadsschouwburg de première geprogrammeerd.

Auteur

Marc Jansen