Frans strijkorkest Quatuor Ebène in De Oosterpoort

GRONINGEN

Het Franse strijkorkest Quatuor Ebène geeft maandag 11 december een concert in de Kleine Zaal van De Oosterpoort in Groningen.

Op het programma staan werken van Strijkkwartet op 76 nr 2. ‘Kwinten’ van Haydn, String Quartet Op. 121 van Fauré en String Quartet Op. 74, ‘Harp kwartet’ van Beethoven

Quatuor Ebène

Quatuor Ebène geldt als een van de meest creatieve ensembles in de internationale kamermuziek. Het beweegt zich soepel van klassieke muziek naar jazz en speelt met een absolute controle over klank en vorm, zonder aan elegantie te verliezen. Het viertal - Pierre Colombet (viool), Gabriel le Magadure (viool), Marie Chilemme (altviool) en Raphael Merlin (cello) - is herhaaldelijk onderscheiden in belangrijke concoursen en won in 2009 de Grammy Award voor de strijkkwartetten van Debussy, Ravel, en Fauré. Zijn naam dankt het kwartet aan het ebbenhout dat wordt gebruikt bij de bouw van veel strijkinstrumenten.

Kaartverkoop

Het concert, dat is georganiseerd door de Groningsche Muziekvereeniging, begint om 20.15 uur. Kaarten (à 36; Stadjerspas € 26; CJP/ collegekaart € 12,50) zijn verkrijgbaar op www.groningsemuziekvereniging.nl, via kamermuziek.groningen@gmail.com of aan de kassa van De Oosterpoort (050-3680368).

Auteur

Marc Jansen