Lezing Karin van Dam over de rol van textiel in de kunst

GRONINGEN

Karin van Dam geeft donderdag 7 bij VRIJDAG in Groningen (locatie Walstraat 34) een lezing over de verwerking van textiel in kunstprojecten.

Deze lezing is de tweede in een serie van drie over het gebruik van stof in de hedendaagse kunst.

Karin van Dam

Van Dam (1959) staat bekend om haar installaties die ze ziet als ruimtelijke tekeningen waar men als het ware doorheen kan lopen. Behalve textie gebruikt ze rubber en plastic en andere materialen die iedereen kent, maar met een nieuwe functie. Van Dam studeerde aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in 's-Hertogenbosch en woont en werkt in Amsterdam.

Dicht op de huid

Organisator Wim Bosch: “Textiel of textielachtige materialen hebben in tegenstelling tot verf of brons de bijzonderheid dat ze ons in ons dagelijks leven ook letterlijk dicht op de huid zitten. Van de wieg tot het graf, in kleding en bekleding.”
Aanvang: 20.00 uur. Entree: 7,50 euro (studenten en VRIJDAG-cursisten; 5 euro). Meer informatie/ aanmelding: bijvrijdag.nl/stof.

Auteur

Marc Jansen