Stembus Public Choice Award EBBA geopend

GRONINGEN

MartiniPlaza in Groningen vormt woensdag 17 januari 2018 - tijdens Eurosonic Noorderslag - het decor voor de uitreiking van de European Border Breakers Awards (EBBA).

De prijzen gaan dit jaar naar Alice Merton (Duitsland), Alma (Finland), Blanche (België), Kristian Kostov (Bulgarije), Off Bloom (Denemarken), Salvador Sobral (Portugal), Sigrid (Noorwegen), Skott (Zweden), The Blaze (Frankrijk) en Youngr (Verenigd Koninkrijk). Deze tien debuterende artiesten winnen de EBBA vanwege hun eerste succes buiten hun eigen land, gebaseerd op airplay, verkoop en liveoptredens in Europa.

Public Choice Award

Fans kunnen tot en met Kerst online stemmen op hun favoriete EBBA-winnaar. De act die de meeste stemmen krijgt wint de Public Choice Award en volgt daarmee Dua Lipa op. Stemmen kan via de European Border Breakers Awards-website: www.europeanborderbreakersawards.eu. De naam van de winnaar van de Public Choice Award wordt onthuld tijdens de EBBA-ceremonie op woensdag 17 januari 2018 in MartiniPlaza.

EBBA-ceremonie

Alle winnaars treden op tijdens de muziekshow in MartiniPlaza. De prijsuitreiking wordt gepresenteerd door musicus en BBC-presentator Jools Holland en is live te volgen via de European Border Breakers Awards-website. Iedereen die aanwezig wil tijdens de EBBA-ceremonie in Groningen kan zich gratis aanmelden via de European Border Breakers Awards website. Vanwege de beperkte ruimte voor publiek wordt een selectie gemaakt uit alle aanmeldingen.

Grensverleggende artiesten

De EBBA viert nieuwe, grensverleggende artiesten die de muziek van vandaag en morgen creëren. EBBA-winnaars vertegenwoordigen opvallende Europese artiesten van de afgelopen jaren. Eerdere winnaars zijn Adele, Christine & the Queens, Dua Lipa, Stromae, Gabriel Rios, Hozier, Of Monsters and Men, Mumford & Sons, Aurora, Disclosure, John Newman, C2C, Tokio Hotel, The Script, Years and Years, Robin Schulz, Carnival Youth, MØ en Melanie di Biasio.

Eurosonic Noorderslag

De EBBA is een EU-prijs, georganiseerd door Eurosonic Noorderslag in samenwerking met de Europese Commissie (Creative Europe) en de European Broadcasting Union, met steun van Buma Cultuur, Nederlands ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de provincie Groningen, de stad Groningen en MartiniPlaza.

Auteur

Marc Jansen