Zangeres en kora-speelster Sona Jobarteh naar De Oosterpoort

GRONINGEN

Zangeres en kora-speelster Sona Jobarteh geeft dinsdag 6 maart 2018 een concert in De Oosterpoort in Groningen.

Sona Jobarteh is in Europa geboren, maar vereenzelvigt zich sterk met haar Afrikaanse afkomst. Terwijl ze veel tijd doorbrengt in zowel Engeland als Gambia combineert ze de verschillende muziekculturen tot een geheel. Ze probeert de traditionele muziek te herinterpreteren.

Kora

Sona Jobarteh bespeelt de kora, een West-Afrikaans snaarinstrument. Dit maakt haar tot een pionier in een traditie die de afgelopen zeven eeuwen alleen van vader op zoon werd doorgegeven. Verder zingt ze en speelt ze gitaar. Haar debuutalbum was ‘Afro-Acoustic Soul’, met liedjes over bitterzoete liefde en sociale thema's. Haar tweede album was ‘Fasiya’ (2011).
Aanvang: 20.30 uur. Entree: 20 euro.
https://youtu.be/PtmmlOQnTXM

Auteur

Marc Jansen