Company Launch-evenement in Noordlease Stadion

GRONINGEN

Stichting Jong Ondernemen houdt maandag 11 december een Company Launch-evenement in het Noordlease Stadion in Groningen.

Veertig Noord-Nederlandse start-ups pitchen tijdens dit evenement hun bedrijfsconcept aan een regionale jury. De tieners en vroege twintigers krijgen 3 minuten de tijd om indruk te maken op hun concurrenten en de jury. Daarnaast biedt het evenement de deelnemers de kans hun netwerk uit te breiden en inspiratie op te doen.

Start-up via Jong Ondernemen

In deze regio beginnen jaarlijks ruim 750 jongeren een start-up via een programma van Stichting Jong Ondernemen. Voor basisscholieren gaat het nog om virtuele ondernemingen, vanaf de middelbare school draait het al om echte bedrijven. Met echt geld, echte klanten en echte producten. Stichting Jong Ondernemen laat op dit moment op jaarbasis ongeveer 80.000 jongeren kennis maken met ondernemerschap.

Junior- en Student Company

Voorbeelden van dergelijke programma’s zijn Junior Company en Student Company. Leerlingen uit het voortgezet onderwijs en mbo, hbo en universitaire studenten ontwikkelen hierin een bedrijfsconcept en rollen dit uit gedurende een schooljaar. Ze verdelen functies, bepalen hun doelgroep, brainstormen over hun product, schrijven een ondernemingsplan, vergaren startkapitaal, verkopen hun product en zorgen voor een financieel overzicht. Jongeren ervaren zo op een praktijkgerichte manier hoe ze een start-up op kunnen zetten. Ze ontdekken waar hun talenten liggen en welke rol binnen het bedrijf zij het leukste vinden. Deelnemende scholen zijn de Hanzehogeschool Groningen, Stenden, Wessel Gansfoort College, AOC Terra en Drenthe College Emmen.
Aanvang: 13.45 uur.

Auteur

Marc Jansen