Laatste ‘Uut de Hoogte’ al bijna uitverkocht

GRONINGEN

Het Der Aa-Theater in Groningen vormt van dinsdag 12 tot en met zaterdag 23 december het decor voor aflevering 12 (’Voltooid’) van ‘Uut de Hoogte’.

Met deze voorstelling wordt het twaalfdelige theaterfeuilleton over de families in De Hoogte, en hun tegenhangers in respectievelijk Haren (seizoen 1) en Foxmeer (seizoen 2), afgerond.

Aflevering 12

In aflevering 12 is Pa Dijksterhuis er klaar mee. In het Cortinghhuis wordt geheel tegen de zin van Buurman Bolhuis een kerststalletje opgebouwd. Bolhuis heeft zo zijn eigen sores. Dikke buik, pijnlijke enkels… hij zal toch niet ook…? Ondertussen zoeken de hoogzwangere Nel en Amanda onderdak wegens een plotseling gebrek aan, nou ja, een dak. In deze laatste aflevering komt alles samen: nieuw leven, dood, kerstmis en een weerzien van oude bekenden.

Uut de Hoogte

‘Uut de Hoogte’ is bedacht door regisseur Jack Nieborg en is geschreven door Frank den Hollander en Jan Veldman. Voor slechts enkele voorstellingen van deze laatste aflevering zijn nog kaarten te krijgen; via de website www.uutdehoogte.nl en via de VVV in Groningen. Wie de vorige afleveringen gemist heeft, hoeft zich geen zorgen te maken: de voorstellingen zijn ook prima los van elkaar te zien. Bovendien wordt na elke aflevering een terugblik op de website gezet.

Auteur

Marc Jansen