Lezing Peter Wortel: impressies uit het heilige land

GRONINGEN

[caption id="attachment_75957" align="alignright" width="120"] Peter Wortel. Foto: Willem Corsius[/caption]

GRONINGEN - Kunstenaar Peter Wortel geeft dinsdag 12 december een lezing in het Mennohuis in Groningen. De lezing is getiteld: ‘Impressies uit het heilige land’. Ter gelegenheid van de eerste kaars van Chanoeka, het joodse lichtfeest, vertelt kunstenaar Peter Wortel over zijn reizen naar Jeruzalem met zijn blinde zoon, en recentelijk ook met zijn bejaarde moeder. Ook vertelt hij over zijn aankomende publicatie met dertig impressies: zwart-wit tekeningen met korte teksten, waarin hij probeert het urbane landschap van Israël te beschrijven aan hen die het niet kunnen zien.

Peter Wortel

Voordat Wortel (Amsterdam, 1954) in 1984 afstudeerde aan Academie Minerva in Groningen, deed hij de avondopleiding van de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Overdag werkte hij als timmerman en meubelmaker. Die ambachtelijke benadering hanteert Peter Wortel nog steeds met zijn druksels – handwerk, het liefst in zwart-wit. Uit zijn vlakken verf komen langzaam details te voorschijn, en ze zijn ook vaak humoristisch.
De lezing duurt van 19.00 tot 21.30 uur. Entree: 4 euro. Aanmelden: shalom.culture@gmail.com.

Auteur

Marc Jansen