Première documentaire over docent van het jaar Loes Damhof

GRONINGEN

In DOT in Groningen gaat donderdag 7 december een documentaire over Docent van het Jaar 2016 Loes Damhof in première.

Deze 'Embracing Uncertainty' getitelde documentaire volgt Damhof gedurende de periode, waarin zij in samenwerking met UNESCO een uniek curriculum ontwikkelt dankzij een Comeniusbeurs.

Comeniusbeurs

Loes Damhof is docent 21st Century skills aan Hanzehogeschool Groningen. Uit handen van minister Jet Bussemaker ontving zij de eerste Comeniusbeurs voor onderwijsinnovatie, eenmalig toegekend aan de Docent van het Jaar. Damhof zette het prestigieuze beurzenprogramma, ter waarde van 50.000 euro, in voor Futures Literacy; een methodiek uit de koker van UNESCO. Samen met haar team en UNESCO ontwierp zij een innovatieve pilot voor masterstudenten aan de Hanzehogeschool. Futures Literacy is een nieuwe manier van denken die je leert de toekomst te gebruiken om het heden te innoveren.

Embracing uncertainty

‘Embracing uncertainty’ gaat vooral over impact. De film laat zien wat de impact kan zijn van een innovatiebeurs die in alle vrijheid mag worden besteed. Loes Damhofs persoonlijke visie op hoger onderwijs en haar passie voor transformatief leren vormden de basis voor dit ontwerp. Ook de impact op studenten, collega’s en werkveld wordt prachtig zichtbaar gemaakt door Marcel Siegmund, de filmregisseur die Damhof en haar collega’s en studenten op de voet heeft gevolgd met zijn crew.

Aansluitend debat

Aansluitend op de première leidt Rob Verhofstad, lid van het college van bestuur van de Hanzehogeschool Groningen, een interactief debat over Futures Literacy en (onderwijs)innovatie. De première vindt in besloten kring plaats.

Auteur

Marc Jansen