Gouden Kalf-winnaar Nasrdin Dchar speelt ‘DAD’ in Stadsschouwburg

GRONINGEN

Gouden Kalf-winnaar Nasrdin Dchar staat woensdag 13 december met zijn succesvolle solovoorstelling 'DAD' in Stadsschouwburg Groningen.

'DAD', door de jury van het Nederlands Theater Festival uitgeroepen tot één van de beste voorstellingen van het afgelopen theaterseizoen, is een voorstelling over vaderschap, generaties, emigratie, angst en liefde.

Aanstaande vader

Hoe bereid je je voor op een nieuw leven waar je volledig verantwoordelijk voor bent? Een nieuw leven in dit leven en in deze tijd. Het vaderschap is voor Nasrdin ook een confrontatie met zijn roots en hoe belangrijk die voor hem zijn. Hij speelt de voorstelling met de energie van een aanstaande vader, die het ene moment in de wolken is en het volgende doodsbang voor de wereld waarin hij zijn kind ter wereld laat komen.

Nasrdin Dchar

Nasrdin Dchar is zowel te zien in films als ‘Rabat’ en ‘Wolf’ als in het theater. In de Stadsschouwburg Groningen schitterde hij als gast-acteur in ‘Oedipus’ en ‘Van Waveren’ van het Ro Theater, en stond hij naast Anna Drijver in ‘Gejaagd door de wind’. Voor een uitverkochte zaal speelde Nasrdin in Groningen ook zijn solovoorstelling 'Oumi' (mijn moeder), waarin hij het verhaal van een Marokkaanse vrouw in Nederland vertelt.
Aanvang: 20.15 uur. Meer informatie/ kaartverkoop: de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen