Dizkartes zet zich in voor Ronald McDonald Huis Groningen

GRONINGEN

Algemene Studentenvereniging Dizkartes zet zich deze week in voor het Ronald McDonald Huis Groningen. De zogenaamde Charity Week duurt tot en met vrijdag 8 december.

Tot en met vrijdag 8 december zijn er activiteiten op de sociëteit van Dizkartes aan de Peperstraat. Zo stonden en staan een vrijgezellenveiling, een cabaretvoorstelling, een themafeest, casino en een loterij geprogrammeerd. Ook zijn taarten gebakken in het Ronald McDonald Huis. Daarnaast zijn de bier- en frisprijzen de gehele week met € 0,20 verhoogd. Deze verhoging komt in zijn geheel ten goed van het goede doel.

Ronald McDonald Huis Groningen

In het Ronald McDonald Huis Groningen logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die opgenomen zijn in het UMCG. Voor veel ouders is het huis daarnaast een plek waar ze steun vinden bij de vrijwilligers, het management en vooral de andere families, die zich in dezelfde onzekere en moeilijke situatie bevinden. De opbrengst van de Charity Week wordt vrijdag 8 december om 17.00 uur uitgereikt aan vertegenwoordigers van het Ronald McDonald Huis. Dat gebeurt op de sociëteit van Dizkartes.

Auteur

Marc Jansen