Inschrijving zeventiende Nacht van Groningen geopend

GRONINGEN

Hoewel de zeventiende Nacht van Groningen pas zaterdag 17 maart 2018 plaatsvindt, kunnen sportievelingen zich vanaf vandaag al inschrijven voor dit loopevenement in de binnenstad van Groningen.

Start en finish van de Nacht van Groningen zijn op de Ossenmarkt. Het parcours voert deels door de binnenstad van Groningen en deels door het Noorderplantsoen. Om te voorkomen dat het te druk wordt op het parcours, gaat 17 maart om 20.00 uur een separate 5 kilometerloop van start. Aansluitend, om 21.00 uur, klinkt het startschot van de halve marathon (21,1 kilometer) en de loop over 10 Engelse mijlen (16,1 kilometer). De deelnemers aan de 10 kilomterloop vertrekken om 21.15 uur. Deelnemers kunnen tot 23.40 uur finishen. Na afloop kan een drankje genuttigd worden.

In het donker

Door de Nacht van Groningen vroeg op de loopkalender te plaatsen, doet het evenement zijn naam echt eer aan. Iedereen loopt zijn afstand in het donker. Met extra verlichting en muziek zorgt de organisatie voor een sfeervol parcours. Deelnemers wordt bovendien gevraagd hun eigen lampjes en opvallende kleding mee te nemen.

Goed doel

De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS) is het aan de Nacht van Groningen verbonden goede doel. Dit jaar werd een bedrag van € 2882,50 opgehaald om onderzoek naar medicijnen tegen CF ofwel taaislijmziekte te financieren.
Meer informatie/ inschrijven: www.nachtvangroningen.nl.

Auteur

Marc Jansen