DUTSJ Queerplayback Theatre in Grand Theatre

GRONINGEN

DUTSJ Queerplayback Theatre presenteert zicht vrijdag 15 december als volwaardige stichting aan het publiek.

Dat gebeurt tijdens een feestelijke avond in het Grand Theatre in Groningen. DUTSJ Queerplayback Theatre geeft een workshop, speelt een improvisatievoorstelling op basis van waargebeurde verhalen en houdt een door Karin Noeken van Vrouw Holland geleide veiling.

Stichting DUTSJ Queerplayback Theatre

Stichting DUTSJ Queerplayback Theatre is een gezelschap en opleidingsplek voor jonge acteurs die zich willen bekwamen in het terugspeeltheater voor de LGBT-community. Zij biedt een podium voor waargebeurde verhalen binnen de LGBT-gemeenschap en de daarbij betrokkenen. Om zo een bijdrage te kunnen leveren aan de acceptatie van het ‘anders’ zijn en het empoweren van de homobeweging als collectief.

Alice Faber

DUTSJ Queerplayback Theatre is in 2013 opgericht door Alice Faber. Gedurende vier jaar werd gebouwd aan een sterk gezelschap met een conductor, acteurs en muzikanten. Alice Faber: “We hebben veel tijd en energie geïnvesteerd om te worden wie we nu zijn. Voor onze volgende groeispurt hebben we steun nodig: een stevig netwerk, financiële middelen en ambassadeurs. Vandaar dat we deze feestelijk avond organiseren!”
Aanvang: 19.30 uur.

Auteur

Marc Jansen