Première nieuwe solo-voorstelling Anne Jan Toonstra

GRONINGEN

In De Oosterpoort in Groningen gaat donderdag 14 december de nieuwe solovoorstelling IIIII (’Vijf’) van Anne Jan Toonstra in première.

De nieuwe solo-voorstelling van de Stadjer gaat over ongemak en over schaamte. Over vastzitten en loskomen, ruimte krijgen en ruimte innemen. Over jezelf redden, hulp vragen, alleen en tegelijk ook niet alleen willen zijn. Over dingen achter je laten en opnieuw beginnen. IIII gaat over leven en dood en alles wat daar tussen zit.

Anne Jan Toonstra

Anne Jan Toonstra studeerde Geneeskunde en Psychologie in Groningen. Toen hij in 2001 het Cameretten-festival en in 2005 het Groninger Studenten Cabaretfestival (jury- en publieksprijs) won, besloot hij voor een theatercarrière te gaan. Hij debuteerde met ‘Hikikomori’. Toen kwam ‘Noodzakelijk Kwaad’. Daarna ‘Murw’. ‘Oi’ was nummer 4 en nu is het dus tijd voor IIII.

De Hyena’s

Naast cabaretier is hij oprichter van het stand-up comedy-collectief De Hyena’s en onderdeel van Commodoren. Ook maakt hij cabaret op maat. Zo leent 'De 7 hoofdzonden in de Geneeskunde' zich bijzonder goed voor voor (para)medische congressen, symposia, bijscholingen en andere bijeenkomsten binnen de zorg.
Aanvang: 20.15 uur. Meer informatie: de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen