Urban art festival Urban Sources in Grand Theatre

GRONINGEN

In het Grand Theatre in Groningen wordt zaterdag 16 en zondag 17 december het urban art festival Urban Sources gehouden.

Organisator Urban House Groningen presenteert tijdens dit festival performances, meet-ups, battles, seminars en een party.

Gratis middagprogramma

Op het gratis middagprogramma (13.00 - 17.00 uur) staan de interactieve filminstallatie ‘Swapping Stories’ van Renée Luth en Teakele Soepboer, het interactieve onderzoek ‘City of all Together’ van choreograaf en danser Mohamed Yusuf Boss (alleen zaterdag) , een DJ SUMMIT met Deejay Irie, TLM en DJ DNS (zaterdag) en de vierde voorronde van de Spin Off dance battles (zondag). Belangstellenden kunnen zich vanaf 12.00 uur inschrijven (€ 5) voor deelname aan de battles in bboying, popping, locking, hiphop, house dance en waacking. De battles starten om 13.00 uur.

Zaterdagavond

Het avondprogramma, beide dagen vanaf 19.30 uur, biedt voorstellingen van een nieuwe generatie professionele makers (entree: 15 euro). Met op zaterdagavond onder meer de muziektheatervoorstelling ‘DENGAR’ van Fiona Kelatow. Met Molukse melodieën en een verhaal. Verder maakt Naomi van der Linde in ‘Moederland’ een theaterreis naar het hart van Afrika., presenteren Ruben Verhoeven en Luc de Raad de dansvoorstelling ‘We Are One’, staat met ‘Rise of the Darkness’ een surrealistische dansperformance van ZUHAUSE in samenwerking met Ahmad Abdulwahhab en Deejay Irie geprogrammeerd en toont Mohamed Yusuf Boss zijn dansproductie ‘City of all Together I’. De zaterdag avond wordt afgesloten met de gratis Urban Sources Party (22.30 uur).

Zondagavond

Create Your Own Stage 2017-winnaar Léon Massembe presenteert zondagavond zijn voorstelling‘Konnichiwa’. Twee dansers ontmoeten elkaar in deze voorstelling, waar in een simpele ‘hoi’ transformeert in een diepe connectie. Verder gaat Nedda Sou in de productie ‘JA HÈ?’ vanuit urban dans, visuals en spoken word in op de onderwerpen zelfontplooiing, mentale en fysieke kracht. ‘The Double’, een choreografie van Dalton Jansen, vertelt het verhaal van twee dansers die elkaars dubbelganger zijn.
Meer informatie: www.urbanhousegroningen.com.

Auteur

Marc Jansen