‘12 Monkeys’ (35 mm) in VERA Zienema

GRONINGEN

In VERA Zienema in Groningen wordt maandag 18 december de film ‘12 Monkeys’ van Terry Giliam vertoond. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een 35mm-projector.

De film speelt in 2035. Slechts 1 procent van de mensheid heeft een dodelijke pandemie uit 1996 overleefd. De overgebleven ‘geluksvogels’ leven gedwongen ondergronds, terwijl de oppervlakte opnieuw wordt overheerst door wilde dieren. Een groep geleerden wil de oorsprong van het virus ontdekken en sociopaat James Cole (Bruce Willis) is daar volgens hen de uitgelezen persoon voor. De organisatie ‘Army of the Twelve Monkeys’ schijnt iets met de verspreiding van het virus te maken hebben en om dat nader te onderzoeken willen de wetenschappers Cole laten tijdreizen naar het jaar des onheils. In plaats van naar 1996 wordt hij echter per ongeluk naar 1990 gestuurd, waar hij in de problemen komt met politie en in een psychiatrische inrichting wordt vastgehouden. Daar ontmoet hij niet alleen iemand die van belang is voor het onderzoek, maar ook een intrigerende jongedame. Aanvang: 20.30 uur.

Auteur

Marc Jansen