La Corella met ‘Instrumentale Pioniers’ in Museum Vosbergen

EELDE

La Corella geeft maandag 18 december een concert in Museum Vosbergen in Eelde. Het ensemble presenteert hierin het programma ‘Instrumentele Pioniers’, een muzikale ontdekkingstocht in de zeventiende eeuw.

De zeventiende eeuw was een fascinerende tijd met een heel eigen klank, waarin veel geëxperimenteerd en ontdekt werd. Nieuwe compositiestijlen, instrumenten en speeltechnieken werden ontwikkeld en uitgevonden. Het programma vermeldt werken van onder meer Fontana, Pandolfi Mealli, Bertoli, Da Palestrina en Di Lasso.

La Corella

La Corella bestaat uit Femke Huizinga (barokviool), Kim Stockx (dulciaan) en Edoardo Valorz (klavecimbel).
Het concert begint om 20.15 uur. Entree: 15 euro. Reserveren (wordt aangeraden): 050-3081291 of info@museumvosbergen.nl.

Auteur

Marc Jansen