Lichtceremonie in Remonstrantse kerk

GRONINGEN

Het Platform Religie en Levensbeschouwing houdt zondag 17 december een lichtceremonie in de Remonstrantse kerk in Groningen. Thema is: ‘Dankbaarheid’.

Deelnemers uit verschillende tradities laten zien, horen of beleven hoe zij het licht vieren en wat dankbaarheid voor hen betekent. Het licht wordt ontstoken en gedeeld met alle aanwezigen. Na afloop is er gelegenheid om na te praten met een kopje koffie of thee.

New Life Choir

Behalve bijdragen vanuit verschillende levensbeschouwingen is er muziek van het New Life Choir, een groep Syrische vluchtelingen die elkaar in Groningen hebben leren kennen en een koor zijn begonnen om, zoals ze het zelf zeggen, ‘een positief nieuw begin te maken’. “Omdat we Nederland dankbaar zijn. En om onszelf en onze medevluchtelingen een gezicht te geven."
De lichtceremonie is om 16.00 uur . Iedereen die open staat voor, of nieuwsgierig is naar de gebruiken en verhalen van anderen is vanaf 15.30 uur welkom. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen