Zweedse klanken bij kaarslicht

GRONINGEN

Jong Vocaal Groningen geeft zaterdag 16 december een kerstconcert in de Pelstergasthuiskerk in Groningen. Het 25-koppige ensemble brengt daarbij Zweedse klanken naar Groningen.

In Zweden markeert het Luciafeest het begin van de kerstperiode. Meisjes in witte kleding en kaarsjes op hun hoofd wekken iedereen en brengen eten. Ze zingen daarbij speciale Lucialiedjes en brengen zo licht en sfeer in donkere dagen. Zoals elk Zweeds dorp zijn een eigen 'Lucia' kiest, heeft ook Jong Vocaal Groningen zijn eigen Lucia gekozen: Loë Kostermans.

Zweedse kerstliederen

Op het programma van het kerstconcert staan verscheidene Zweedse kerstliederen, waaronder ‘Sankta Lucia’, maar ook ook traditionele Engelse, Duitse en Nederlandse kerstliederen. Het koor is daarbij gehuld in witte gewaden. De jeugdige violisten Benthe Klep en Femke Nota en pianist Tomas Kloosterman verlenen ook medewerking aan het concert. Het koor staat onder leiding v an dirigent Merlijn Wackers.
Aanvang 20.00 uur. Meer informatie: www.jongvocaalgroningen.nl.

Auteur

Marc Jansen