Old School Event bij Prima Personeel

GRONINGEN

Bij Prima Personeel aan de Hooghoudtstraat 2 in Groningen wordt woensdag 17 januari 2018 het Old School Event gehouden.

Het in de bouw, groen, horeca, installatietechniek, metaal en schildersbranche gespecialiseerde uitzendbureau heeft dit evenement, in samenwerking met ouderenambassadeur John de Wolf, de gemeente Groningen, het UWV en Werkinzicht.nl, georganiseerd omdat het enerzijds groeiende tekorten in de techniek en bouw signaleert en anderzijds het aantal 50-plussers dat thuiszit toeneemt. Het evenement is dan ook bedoeld voor werkzoekenden vanaf een jaar of 50 die graag weer aan het werk willen, maar afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Ook vanwege hun leeftijd. Ook mensen die thuis en/ of hobbymatig veel klussen, maar een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, zijn welkom Old School Event.

Nooit te oud om te leren

‘Old School’ is een vaak gebezigde term voor mensen die vroeger in de techniek zijn opgeleid, maar in hun werkende leven een ander pad hebben gekozen. Het Old School Event is georganiseerd vanuit de overtuiging dat je nooit te oud bent om te leren. Deelnemers worden in de gelegenheid gesteld in contact te komen met opleiders en werkgevers. “Door middel van bij- of omscholing willen we mensen de mogelijkheid bieden om aan de slag te gaan in de installatietechniek, de bouw, de metaal-, groen- of infrasector”, meldt organisator Prima Personeel. “Ook en juist als ze in het verleden iets heel anders hebben gedaan. Het event is echt bedoeld voor mensen die affiniteit hebben met techniek, in de breedste zin van het woord. We bieden deze mensen een opleiding, cursus of workshop aan waarmee ze zich op een laagdrempelige manier kunnen om- of bijscholen. Zodat ze weer aan de slag kunnen.”

Opleiding en/ of cursus

Uitgangspunt is dat de opleiding en/ of cursus van de kandidaat betaald wordt. Daarbij kan het gaan om een opleiding voor een bepaalde tijd, maar in veel gevallen volstaat een cursus van een dag al. Voor sommige banen is slechts een VCA-certificaat nodig om aan de slag te kunnen. Prima Personeel regelt dit voor de werkzoekenden. “Ook mensen die zelf een leuke vacature in de techniek hebben gezien, maar niet weten wat ze moeten doen om in aanmerking te komen voor de functie, zijn welkom. We kunnen helpen bij het vinden van de juiste scholing, zodat men meer kans maakt.” Doel is dat bezoekers met iets concreets huiswaarts keren; een aanmelding voor een opleiding, een sollicitatiegesprek of misschien wel een baan. Een secundaire doelstelling is de vooroordelen over oudere werkzoekenden weg te nemen. Om die reden steunen de gemeente Groningen (wethouder Roeland van der Schaaf) en het UWV het Old School Event, én is John de Wolf, oud-profvoetballer en boegbeeld van de doelgroep, een van de sprekers.
Het Old School Event duurt van 17.00 tot 19.00 uur. Deelname is gratis. Meer informatie: www.oldschoolevent.nl.

Auteur

Marc Jansen