Winterconcert Bragi in Sint-Jozefkathedraal

GRONINGEN

Het Groninger Studenten Muziekgezelschap Bragi geeft dinsdag 19 december een winterconcert in de Sint-Jozefkathedraal in Groningen.

Het orkest van het in 1882 opgerichte Bragi voert hierin de Vierde Symfonie van Gustav Mahler uit. Dit onder leiding van Alexander de Blaeij. De sopraansolo wordt uitgevoerd door Marene Elgershuizen. Het door Jeroen Helder geleide grootkoor voert het bekende ‘Once in Royal David’s City’ uit. Daarnaast zijn de klanken van ‘Christmas Day’, geschreven door Gustav Holst, te horen. Dit vrolijke koorwerk is gebaseerd op verschillende oude Engelse kerstliederen. Tot slot voert het a-capellakoor van Bragi, dat onder leiding staat van Rein de Vries, het ‘Abendlied’ van Josef Rheinberger uit. Daarnaast zijn stukken te horen van Felix Mendelssohn, Johann Hermann Schein en Heinrich Schütz.
Aanvang: 20.00 uur. Meer informatie: www.bragi.nl.

Auteur

Marc Jansen