Sint Pannekoek Groningen goed voor € 2597,50 voor Humanitas

GRONINGEN

De viering van Sint Pannekoek in Groningen heeft € 2597,50 voor het goede doel, het project Smakelijk Lezen van Humanitas, opgebracht.

Sint Pannekoek werd twee weken geleden (woensdag 29 november) op 25 locaties in Groningen gevierd, met The Big Building als ‘hoofdkwartier’.

Randprogramma

Overal konden pannenkoeken gegeten worden. Bovendien werd op een aantal locaties een randprogramma gepresenteerd. In The Big Building bijvoorbeeld verzorgde Theater Pannenkoek een theatervoorstelling en dook Duo Diesel met een verrassingsact op tussen de nietsvermoedende pannenkoekeneters. Verder waren er springkussens, werd veelvuldig met het speciale Sint Pannekoekbiertje geproost op de overleden striptekenaar Jan Kruis en zorgde de bingo van Omapost elke ronde voor hilariteit.

Goed doel

Humanitas vroeg op diverse locaties met voorleessessies aandacht voor het project Smakelijk Lezen. Annabelle Spanjaard van de organisatie: “Jan Kruis vond het erg belangrijk dat een goed doel gekoppeld is aan Sint Pannekoek. Daarom zullen we elk jaar op zoek gaan naar een passend doel voor de opbrengst van de pannenkoeken.

3500 pannenkoeken

TOET Pannekoek bakte met hoofdzakelijk locale ingrediënten 3500 pannenkoeken voor de tweeduizend bezoekers van The Big Building. Hiervoor werden 150 kilo meel, 300 liter melk, 1500 eieren en 20 kilo roomboter gebruikt. Naast liters stroop en kilo’s poedersuiker.

Auteur

Marc Jansen