Groninger Archieven en stadhuis in nieuw parcours Groningen Urban Trail

GRONINGEN

Het RHC Groninger Archieven en het stadhuis zijn opgenomen in het (nieuwe) parcours van de Groningen Urban Trail. De derde editie van dit hardloopevenement vindt zondag 18 februari 2018 plaats.

Het parcours vande Groningen Urban Trail voert langs, over en zelf dóór culturele en historische gebouwen. Het evenement was dit jaar uitverkocht met 3000 deelnemers. Organisator Golazo Noord Nederland wil daarom groeien naar 3500 deelnemers.

Locaties

Stapsgewijs worden alle locaties op het parcours bekendgemaakt. Deelnemers weten dus pas op het laatste moment exact hoe het parcours gaat lopen. De eerste spraakmakende locaties zijn al bekendgemaakt: RHC Groninger Archieven, stadhuis, Kokomo Beachclub en Der Aa-kerk. “Geweldig dat er ook dit jaar weer nieuwe locaties toegevoegd zijn aan het parcours. Ik verwacht ook dat er veel animo is als de inschrijving opent. Vorig jaar schreven in drie dagen tijd al 1500 mensen zich in”, weet Elske Dijkstra van Golazo Noord Nederland.

Twee afstanden

Anders dan bij voorgaande edities kunnen sportievelingen voor de derde Groningen Urban Trail kiezen uit twee afstanden: 5 en 10 kilometer. De nieuwe optie van 5 kilometer maakt het evenement toegankelijker voor beginnende lopers. Beide afstanden hebben dezelfde start- en finishlocatie. Deelnemers kunnen op het parcours, bij de splitsing, kiezen of ze voor de 5 of voor de 10 kilometer gaan.
Inschrijven kan op www.groningenurbantrail.nl.

Auteur

Marc Jansen