Noordelijk talent op Eurosonic Noorderslag 2018

GRONINGEN

De editie 2018 van Eurosonic Noorderslag(ESNS) biedt naast Europees talent ook veel lokaal talent een podium.

Brouwerij Martinus is ditmaal toneel van House of the North. Verder presenteert Grunnsonic ook dit jaar een stevig gratis programma neer met acts uit Groningen.

House of the North

In het House of the North in Brouwerij Martinus vinden van woensdag 17 tot en met zaterdag 20 januari 2018 overdag workshops, presentaties en borrels plaats. ’s Avonds en op zaterdagmiddag zijn er showcases van Noordelijke acts. Tot nu toe zijn de volgende acts bevestigd voor deelname in het talentontwikkelingstraject Hit the North: Boyz In The Woods, Esther de Jong, FENN, Hollow Men, Katie Koss, Pendants, Saint Martinez, Sorry John en The Heck. Verder zijn in House of the North optredens van BlackBoxRed, Broken Brass Ensemble, Ciel, Daisy, DE KAT, I Took Your Name, It Dockumer Lokaeltsje, Ruud Fieten, Stuart Mavis en Vikings in Tibet. House of the North is een samenwerking van Eurosonic Noorderslag, Hit the North, Kunst & Cultuur Drenthe, Friesland Pop, POPgroningen en NDC mediagroep.

Grunnsonic

Het showcasefestival Grunnsonic presenteert van woensdag 17 tot en met vrijdag 19 januari 2018 verspreid over acht locaties 37 acts; bands, hiphopacts, singer-songwriters en DJ’s. De line-up bestaat uit: Arch Origin, Avery Plains, Blue Eskimo, Boyz in the Woods, Electropoëzie, FLCTS, Haas, Hache, Hackberry, Hoist the Colours, Hollow Men , Hoppah!, Inge van Calkar, Jim Lok, Jooz , Lars Koehoorn, Launchable Socks, Maaris, Manzi, Marlene Bakker, Meadowlake, Mulu , ohslo, Robin IJzerman, Sascha Elisah, Sexton Creeps, Shabby Cabs, Small Town Bandits, Strano, Sunroots, Ten Years Today, The Baby Salad, The Black Cult, The Desmonds, Vera’s Charm, Willem de Roo, Willie Darktrousers & De Splinters.
Tickets voor Eurosonic, Noorderslag en de conferentie zijn verkrijgbaar via www.ESNS.nl.

Auteur

Marc Jansen