Singer-songwriter Haux naar Usva

GRONINGEN

De Britse singer-songwriter Haux geeft maandag 28 mei 2018 een concert in cultureel studentencentrum Usva in Groningen.

Haux, het ‘smokey-eyed multimedia silhouette’ van Woodson Black, is opgegroeid in het landelijke Berkshires in Engeland. Hij ontdekte en ontwikkelde zijn stem terwijl hij door de stille bossen en uitgestrekte landschappen zwierf. Verzot op muziek, maar te verlegen om op te treden, besloot Black Muziekmanagement te gaan studeren. Hij begon met vertellen over het leven door middel van fotografie en film. Hij ontwikkelde daarbij een pastorale esthetiek die uitgroeide tot een bron van inspiratie voor Haux.

Haux

Een stage bij een platenmaatschappij bracht Black in Londen. Hij maakte snel naam als schrijver voor verschillende muziekbladen. Nog voordat Black Haux bedacht bracht hij zijn avonden in Londen door bij concerten van Lucy Rose, Daughter en Keaton Henson. Hier ontwikkelde hij een liefde voor intieme songs. Terwijl hij voor andere artiesten werkte, perfectioneerde Woodson Black zijn eigen sound. Hij vroeg voorzichtig om feedback van vrienden uit de muziekindustrie. Toen zijn vrienden uit de industrie hem meer als artiest dan als collega gingen zien, omarmde hij deze ontwikkeling en werd Haux geboren.

Multidisciplinair kunstexperiment

Woodson Black stopte alles in het schrijven van teksten en het produceren en mixen van muziek voor Haux. Ondertussen legde hij zijn muzikale reis vast op foto’s en film. Zijn debutalbum ‘All we’ve known’ is geschreven in zijn ouderlijk huis en in zijn flat in Hackney en bevat doordoor zowel invloeden van de uitgestrekte natuur als de energie van de grote stad. Door zijn autonome aanpak, waarbij hij film, fotografie en muziek vermengt tot multidisciplinair kunstexperiment, bouwde Woodson Black al snel een fanbase op over de hele wereld. Zijn werk werd al vroeg opgepikt door onder meer The New York Times, Spotify en BBC. Met als gevolg; vijftig miljoen streams en uitverkochte shows op meerdere continenten in 2017.
Lees verder na de video.
https://youtu.be/RGgVjw6kwSA

Special guest: Henry Jamison

Woodson Black komt niet alleen naar Groningen. Hij neemt Henry Jamison mee naar de Usva. Deze Amerikaanse singer-songwriter komt uit een familie van schrijvers en musici. En is te horen in de indie-folk die hij maakt. Hij debuteerde dit jaar meth album ‘The Wilds’.
Aanvang: 20.00 uur. Tickets (à € 9,50) en meer informatie: de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen