Kerstconcerten Roder Jongenskoor en Roden Girl Choristers in Stad

GRONINGEN

De Roden Girl Choristers en het Roder Jongenskoor geven in totaal drie kerstconcerten in Groningen.

De Roden Girl Choristers bijten zaterdag 23 december in de Der Aa-kerk het spits af. Dit kerstconcert begint om 20.00 uur. Een dag later, zondag 24 december, geeft het Roder Jongenskoor een concert in de Der Aa-kerk. Dit concert begint om 19.30 uur. Vervolgens geeft het Roder Jongenskoor op tweede kerstdag (dinsdag 26 december) een kerstconcert in de Martinikerk. Dit concert begint om 15.00 uur.

Festival of Lessons and Carols

De concerten hebben het karakter van een Festival of Lessons and Carols. De traditie van de Lessons and Carols is tachtig jaar geleden ingezet door King’s College Choir uit Cambridge. Negen advents- en kerstlezingen worden afgewisseld met traditionele en eigentijdse christmas carols. Het Roder Jongenskoor draagt deze kersttraditie al meer dan twintig jaar uit in Nederland. Net als in Cambridge zingen de jongens bij lessenaars met kaarsen en worden de aanwezigen enkele keren uitgenodigd om een couplet van een carol of hymne mee te zingen.

Roder Jongenskoor

Het in 1985 opgerichte Roder Jongenskoor is een koor naar Engels voorbeeld, met als repertoire Anglicaanse koormuziek. Dirigent van het koor is Rintje te Wies. De Roden Girl Choristers staan onder leiding van Sonja de Vries. Beide koren worden op orgel begeleid door Sietze de Vries.
Meer informatie/ kaartverkoop: www.roderjongenskoor.nl www.rodengirlchoristers.nl

Auteur

Marc Jansen