Kerstwandeling ‘Sporen van De Ploeg in Groningen’

GRONINGEN

Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) heeft voor de zevende keer een begeleide kerstwandeling door de stad Groningen georganiseerd. Deze wandeling vindt tweede kerstdag (dinsdag 26 december) plaats. Thema is: ‘Sporen van De Ploeg in Groningen’.

Deelnemers gaan onder leiding van een gids op zoek naar sporen van De Ploeg in het centrum van Groningen. De wandeling voert onder meer langs de (verdwenen) locatie waar de kunstenaars geregeld samen kwamen: Bodega Dik (Chez Dicque). Verder gaan de deelnemers langs motieven in de stad die onderwerp zijn van schilderijen van Johan Dijkstra en Jan van de Zee; zoals de Lage en Hoge der A, de Noorderhaven, het Noorderplantsoen, de Vismarkt en de Grote Markt. Ook worden de plekken bezocht waar leden als George Martens, Hendrik Werkman, componist Daniel Ruyneman en beeldhouwer Willem Valk woonden en werkten.

Choco en glühwein

De wandeling begint om 14.00 uur met een korte inleiding in de remonstrantste kerk, het kantoor van SOGK. Omstreeks 15.45 uur zijn de wandelaars terug in de remonstrantse kerk. Daar staat de warme chocolademelk en de glühwein dan klaar. Om 16.15 uur begin een drie kwartier durend kerst(barok)concert, dat ook apart bezocht kan worden. Aanmelding: info@groningerkerken.nl of 050-3123569.

Auteur

Marc Jansen