EBBA-ceremonie in MartiniPlaza toegankelijk voor publiek

Groningen

Eurosonic Noorderslag (ESNS) stelt de uitreiking van de European Border Breakers Awards (EBBA) voor het eerst open voor publiek. De vijftiende EBBA-ceremonie vindt woensdag 17 januari 2018 plaats in MartiniPlaza.

Tien Europese artiesten ontvangen tijdens een tv-show, gepresenteerd door BBC-presentator Jools Holland, hun EBBA. Deze EBBA-ceremonie wordt in verschillende Europese landen uitgezonden en is live te volgen via internet. Bovendien is de show (voor het eerst dus) ook toegankelijk voor publiek. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via aanmeldformulier op de EBBA-website.

Opkomende acts

De Europese muziekprijs voor opkomende acts gaat dit jaar naar Alice Merton (Duitsland), Alma (Finland), Blanche (België), Kristian Kostov (Bulgarije), Off Bloom (Denemarken), Salvador Sobral (Portugal), Sigrid (Noorwegen), Skott (Zweden), The Blaze (Frankrijk) en Youngr (Verenigd Koninkrijk). Zij winnen een EBBA vanwege het succes van hun eerste release buiten de eigen landsgrenzen. Salvador Sobral en The Blaze zijn verhinderd, maar alle andere winnaars treden op tijdens de EBBA-ceremonie.

Public Choice Award

Tijdens de show wordt tevens onthuld welke EBBA-winnaar er met Public Choice Award vandoor gaat. Vorig jaar won Dua Lipa deze extra award. Fans kunnen tot en met Kerst stemmen op hun favoriet via de EBBA-website.

EU-prijs

De EBBA is een EU-prijs, georganiseerd door Eurosonic Noorderslag in samenwerking met de Europese Commissie (Creative Europe) en de European Broadcasting Union, en met steun van Buma Cultuur, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de provincie Groningen, de gemeente Groningen en MartiniPlaza.

Auteur

Marc Jansen