NNO, Jeangu Macrooy en My Baby op Eurosonic Air

GRONINGEN

Het NNO, Jeangu Macrooy, My Baby en Michelle David & The Gospel Sessions en veel meer acts staan volgende maand op Eurosonic Air.

Eurosonic Air is het gratis podium op de Grote Markt van Eurosonic Noorderslag, dat van 17 tot en met 20 januari 2018 plaatsvindt.

Gamemuziek

Bijzonder dit jaar is een optreden van het Noord Nederlands Orkest (NNO). Nederlands oudste professionele symfonieorkest speelt één van de nieuwste genres: gamemuziek. Waar vroeger elektronisch geprogrammeerde piepjes uit de computer kwamen, zijn het nu strijkers en blazers die de boventoon voeren. Veel games bevatten namelijk door orkest ingespeelde muziek, zoals bijvoorbeeld Horizon: Zero Dawn en Journey.

Programma

Donderdag 18 januari staan Jeangu Macrooy, Meute en The Cool Quest op Eurosonic Air. Vrijdag 19 januari staan DeWolff, Transylvania en My Baby op het gratis podium. Zaterdag 20 januari staan het Noord Nederlands Orkest, Tim Knol, Ruben Hein en Michelle David & the Gospel Sessions geprogrammeerd.

Auteur

Marc Jansen