Internetsensatie Suzan & Freek naar Stadsschouwburg Groningen

GRONINGEN

De Nederlandse internetsensatie Suzan & Freek geeft donderdag 15 februari 2018 een concert in de Stadsschouwburg Groningen.

Suzan Stortelder en Freek Rikkerink plaatsen wekelijks een nieuwe cover op Facebook. Deze rubriek. ‘De Minuut’, wordt inmiddels door meer dan 50.000 mensen gevolgd. En sinds het Achterhoekse koppel zijn covers ook op Spotify plaatst, gaat het tweetal online als een speer.

Cheerleader

De Suzan & Freek-cover van ‘Cheerleader’ werd in 2015 door alle landelijke radiostations opgepikt nadat de Jamaicaanse zanger OMI deze had gedeeld met de tekst: ‘One of my favorite Cheerleader covers i've heard. The voice of an angel’. In oktober 2016 ging het duo wereldwijd viraal nadat zijn cover ‘Don’t Let Me Down’ van The Chainsmokers werd gedeeld door de band. De clip werd binnen twaalf uur een half miljoen keer bekeken en is inmiddels ruim 80.000 keer geliked.
Lees verder na de video.
https://youtu.be/ivr4ab9bllU

Online en live

Behalve online timmert het duo ook live hard aan de weg: na een vaste coverrubriek op Radio 538, optredens op onder andere het Sziget Festival in Boedapest, support-acts voor Milow & Walk Off The Earth, een optreden bij RTL Late Night én een uitverkochte clubtour in het najaar van 2017, is het nu tijd voor een nóg grotere tour.
Aanvang: 20.00 uur. Entree: 12,50 euro.

Auteur

Marc Jansen