VIDEO: Happy Walker deelt schoenen uit

Groningen

Schoenenwinkel Happy Walker in Groningen deelde zaterdagavond 400 paar gebruikte schoenen uit aan dak- en thuislozen.

Elke dakloze is zaterdagavond de winkel uitgelopen met een paar schoenen, drie paar sokken en handschoenen de winkel uit. ,,Het idee ontstond twee jaar geleden’’, zegt eigenaar Chris Prenger (49). ,,Het was aan het eind van het seizoen en buiten hadden we een kraampje schoenen met zeventig procent korting staan. Er kwam een dakloze vrouw voorbij die de Riepe verkocht. Ik zei: ‘de Riepe heb ik al, maar jij mag een paar schoenen uitzoeken’. Ze was zo ontzettend dankbaar.’’ Het idee werd echter niet in uitvoering gebracht. ,,Twee weken geleden had ik het er met een paar medewerkers over. Een van hen, Jeroen van Gestel, studeert event management. Ik vertelde dat ik niet precies wist hoe ik dit moest organiseren. ‘Wacht maar’, zei hij. ‘Ik regel het wel’. Hij betrok het hele team erbij, waardoor we in korte tijd veel werk konden verzetten. Het Leger des Heils en andere bedrijven werkten ook mee.’’

Auteur

Frits Tromp