Coöperatie Dichtbij bakt oliebollen voor Stichting ALS Nederland

GRONINGEN

Zorgaanbieder Coöperatie Dichtbij bakt vrijdag 29 december oliebollen voor Stichting ALS Nederland. Deze oliebollenactie vindt plaats bij het kantoor van Coöperatie Dichtbij aan de Rouaanstraat 20 in Groningen.

Medewerkers, leden en andere betrokkenen van de coöperatie verkopen – naast oliebollen – ook snert, broodjes rookworst en drankjes voor het goede doel.

Benefietactie voor Stichting ALS

Coöperatie Dichtbij biedt onder meer zorg aan chronisch en ongeneeslijk zieke kinderen. De zorgaanbieder bakt voor het derde jaar op rij oliebollen voor het goede doel. Inzet van deze benefietactie is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting ALS Nederland. Deze stichting zet zich in tégen ALS en vóór de patiënten. Ze bevordert wetenschappelijk onderzoek, biedt een communicatieplatform voor patiënten, naasten en nabestaanden, en zet zich in voor het verbeteren van de kwaliteit van leven en de zorg voor ALS-patiënten. Coöperatie Dichtbij heeft met regelmaat cliënten met ALS in zorg. Het verbeteren van de kwaliteit van leven en de kwaliteit van zorg voor ALS-patiënten heeft binnen Coöperatie Dichtbij grote aandacht. Zo heeft coöperatielid Nathalie Meijerhof een Basiscursus ALS ontwikkeld voor zorgverleners en hield Coöperatie Dichtbij onlangs nog het symposium 'Wat ALS...'.

Oliebollen

De benefietactie staat onder de leiding van Jan Krijnen, oud-bakker en lid (verpleegkundige) van Coöperatie Dichtbij. Krijnen bakt de oliebollen naar eigen recept; mét en zonder rozijnen. De oliebollen kosten 75 cent per stuk; of 15 voor 10 euro. De oliebollen kunnen via info@dichtbij.coop al besteld worden. De oliebollen kunnen vervolgens op 29 december aan de Rouaanstraat 20a worden opgehaald. De oliebollentent is van 09.00 tot 17.00 uur geopend. Tussen 14.00 en 16.00 uur is er livemuziek van bluesband MoonDance.

Auteur

Marc Jansen