Marte Röling in Naked Lunch in Groninger Forum

GRONINGEN

Kunstenaar Marte Röling is donderdag 28 december te gast in ‘Naked Lunch’ in de Groninger Forum Bibliotheek.

Marte Röling schuift bij Rense Sinkgraven aan tafel voor een stevige lunch en een goed gesprek. Wat is haar favoriete kunst, welk boek raakt haar, welke muziek weet haar te ontroeren, welke film maakte een onuitwisbare indruk?

Marte Röling

Marte Röling is zonder twijfel één van de meest bekende en uitgesproken kunstenaars van ons land. Ze heeft een groot en veelzijdig oeuvre, dat bestaat uit modetekeningen, schilderingen, portretten (waaronder een zeer bekende beeltenis van koningin Beatrix) postzegels, platenhoezen, monumentale sculpturen en zelfs een beschilderde tram.
Naked lunch, onderdeel van de serie ‘Tussen de middag...’, duurt van 12.15 tot 13.15 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen