Toneelinterpretatie dagboek Anne Frank in Stadsschouwburg Groningen

GRONINGEN

Hummelinck Stuurman Theaterproducties staat vrijdag 12 januari met de voorstelling ‘Achter het Huis’ in de Stadsschouwburg Groningen.

‘Achter het Huis’ is een nieuwe, eigentijdse interpretatie van het dagboek van Anne Frank, geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer.

Het dagboek van Anne Frank

‘Het dagboek van Anne Frank’ behoort al decennia tot de meest gelezen boeken ter wereld. De manier waarop zij haar gedachten en ervaringen opschreef, blijft jong en oud intrigeren. Dagelijks staan mensen in de rij om het Anne Frank Huis aan de Amsterdamse Prinsengracht, waar zij tussen 6 juli 1942 en 4 augustus 1944 haar dagboek schreef, te bezoeken.

Toneelinterpretatie

‘Achter het Huis’ is een toneelinterpretatie van haar dagboeken. Wat deed het leven in de benauwde omgeving van haar onderduikadres met een opgroeiend meisje? En hoe was dat voor de mensen om haar heen? Pfeijffers benadering laat zien wat het zo dicht op elkaar samenleven, terwijl buiten de vijand rondloopt, met mensen doet. Deze opeenstapeling van emoties als angst, liefde, hoop en wanhoop wordt helaas nog steeds dagelijks ervaren in oorlogsgebieden.
Aanvang: 20.15 uur. Meer informatie: de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen