Theatervoorstelling ‘Moord in Plan Oost’ in Treslinghuis

GRONINGEN

In het Treslinghuis in Groningen wordt in januari acht keer de theatervoorstelling ‘Moord in Plan Oost’ gespeeld.

Met deze voorstelling wordt voorgoed afscheid genomen van het Treslinghuis, het oudste gebouw in de Oosterparkwijk dat vanaf maandag 15 januari gesloopt wordt. Scenarioschrijver Astrid Warntjes heeft de voorstelling ‘Moord in Plan Oost’ geschreven aan de hand van bestaande verhalen over het Treslinghuis. Een vleugje fictie zorgt voor de nodige sensatie in deze detective.

Moord in Plan Oost

De voorstelling ‘Moord in Plan Oost’ is een allerlaatste dwaaltocht door een gestript Treslinghuis. Het publiek loopt door de desolate gangen en gaat terug in de tijd. In de jaren ’50 wordt een dode aangetroffen onder zeer verdachte omstandigheden. Wat is er gebeurd? Is er sprake van een crime-passionnel? Wraak? Of is het een noodlottig ongeval?

Acht voorstellingen

Moord in Plan Oost’ wordt acht keer uitgevoerd: 4, 5 en 6 januari om 20.00 uur, 7 januari om 15.00 uur, 11,12 en 13 januari om 20.00 uur, en 14 januari om 15.00 uur. Kaartreservering: moordinplanoost@gmail.com. Contant te betalen aan de kassa.
Gerelateerd artikel: Moordmysterie in Treslinghuis

Auteur

Marc Jansen