Club Bavarois focust op Eurosonic Noorderslag

GRONINGEN

De foyer van het Grand Theatre vormt zaterdag 6 januari het decor voor een nieuwe aflevering van de live radioshow ‘Club Bavarois’.

Deze radioshow is zo lokaal dat hij alleen te beluisteren is voor wie naar het Grand Theatre komt. De show focust zich op lokaal cultureel talent én lokale gasten met frisse ideeën om de wereld te verbeteren, te beginnen in Groningen. Club Bavarois is een live radioshow voor mensen die graag naar de radio kijken.

Eurosonic / Noorderslag

De aflevering van 6 januari staat voor een belangrijk deel in het teken van Eurosonic Noorderslag, dat woensdag 17 januari begint. Hoofdgast is programmeur Joey Ruchtie. Hij stelt het programma samen voor Noorderslag en boekt de Nederlandse bands voor Eurosonic. Club Bavarois blikt met Ruchtie vooruit op de nieuwste editie. Verder wordt de impact van het festival op de stad Groningen besproken en vertelt Ruchtie hoe het is om bands te mogen boeken voor het grootste showcasefestival in Europa.

Bas Schröder

Daarnaast zijn singer-songwriter Bas Schröder en cultuurcriticus Peter van der Heide te gast. Schröder zingt enkele nummers uit het repertoire van zijn band Swinder. Deze Groningstalige formatie werkt momenteel bij Tim Knol in de studio aan zijn tweede album.
Lees verder na de foto.
[caption id="attachment_76667" align="aligncenter" width="432"]Bas Schröder van Swinder. Foto: NDC mediagroep Bas Schröder van Swinder. Foto: NDC mediagroep[/caption]

Peter van der Heide

Peter van der Heide vertelt over Noorderslagting 1993. Het is zaterdag 6 januari namelijk precies 25 jaar geleden dat dit door Van der Heide en Eddy Koekkoek georganiseerde festival plaatsvond in Huize Maas; één dag voor Noorderslag. Van der Heide en Koekkoek organiseerden het festival uit protest tegen het feit dat de Noorderslag de uiterst talentvolle lichting Groningse bands links liet liggen. Op Noorderslagting 1993 stonden onder andere Windischratz, Kleg, Wishing Tree en Da Zombi Squad.

Rubrieken

Verder passeert een aantal vaste rubrieken de revue:
  • radiocartoon van Ricky van Duuren;
  • ‘Plato-plaat of Elpee-elpee’ met medewerking van de platenzaken Plato en Elpee;
  • ‘Wat we nu weer weten’, een drie minuten durende wetenschappelijke rubriek van Lemke Kraan.
Nieuwe ‘aanwinst’ Barbara Stok bespreekt een boek. Gijs Deddens stelt de playlist samen.
Aanvang: 21.30 uur. Entree: 3 euro.

Auteur

Marc Jansen