Digitaal vuurwerk op Vismarkt

GRONINGEN

De stad Groningen heeft vrijdag 29 december een Europese primeur met digitaal vuurwerk. Wethouder Joost van Keulen ontsteekt om 16.00 uur op de Vismarkt het eerste digitale vuurwerk. De installatie blijft tot 8 januari staan.

Door op de telefoon naar www.gelukkig2018.nl te gaan, kan een (vuurwerk)effect worden geselecteerd dat vervolgens wordt ‘ontstoken’ op de 30 duizend led-lampjes van de lichtinstallatie.

Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe

De lichtinstallatie is bedacht en ontwikkeld door techburo Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe, het bedrijf dat vorig jaar de programmeerbare ballen in de kerstboom op de Grote Markt bedacht en uitvoerde. De installatie op de Vismarkt beoogt bij te dragen aan een feestelijk jaarwisseling en laat tegelijkertijd Groningen zien als IT-Stad. GWW, gemeente Groningen en Groninger City Club dragen de kosten samen.

Auteur

admin