Introdans met 'Méditerranée’ in Stadsschouwburg Groningen

GRONINGEN

Introdans staat maandag 22 januari met 'Méditerranée’ in Stadsschouwburg Groningen.

'Méditerranée’ is een programma geheel bestaand uit creaties van Spaanse choreografen, variërend in leeftijd en ervaring en ieder met een eigen stijl, maar zeker óók zielsverwanten. Hun benadering van dans is aards, intuïtief en gevoelsmatig, veelal voortvloeiend uit de muziek die hen inspireert.

Premières Cayetano Soto

In 'Méditerranée’ is een belangrijke rol weggelegd voor de uit Barcelona afkomstige Cayetano Soto, een van de meest gevraagde dansmakers van dit moment. Sinds 2010 presenteert Introdans met regelmaat nieuwe creaties van Sato. Met 'Méditerranée’ voegt het gezelschap in één keer drie premièrewerken van de Spanjaard aan het repertoire toe. Cayetano Soto creëerde speciaal voor 'Méditerranée’ het duet Contracorriente. Daarnaast presenteert Introdans de Nederlandse première van zijn succesvolle werken Conrazoncorazon en Sortijas.

Jorge Pérez Martínez

Voormalig Introdans-danser Jorge Pérez Martínez staat nog aan het begin van zijn choreografische carrière. Hij tekent voor het openingsballet Azul in 'Méditerranée’, een wereldpremière waarin hij het complete Introdans-ensemble voorstelt. De Valenciaanse choreograaf Nacho Duato is een boegbeeld van de hedendaagse dans in Spanje. Voor Rassemblement schildert Duato het Haïtiaanse slavenleven: de onderdrukking, de armoede, de broederschap.
Aanvang: 20.15 uur. Meer informatie/ kaartverkoop: de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen