Dansvoorstelling ‘INSIDE OUT’ in reprise in Stadsschouwburg Groningen

GRONINGEN

Conny Janssen Danst staat zaterdag 17 februari met een hernieuwde versie van ‘INSIDE OUT’ in Stadsschouwburg Groningen.

Conny Janssen Danst toerde in 2015 met ‘INSIDE OUT’ door het land. Het leverde het Rotterdamse dansgezelschap volle zalen, lovende recensies, enthousiaste reacties van bezoekers en een nominatie voor een Zwaan - de dansvakprijs van Nederland - op.

Exploded Drawings

Choreografe Conny Janssen liet zich voor ‘INSIDE OUT’ inspireren door de term Exploded Drawings, driedimensionale constructietekeningen, en de gedachte dat iets moet worden opengebroken om te ontdekken wat achter de façade speelt. In ‘INSIDE OUT’ gaat zij op zoek naar onderhuidse levens, naar de rol van het individu in de complexiteit van een massa. Naar het kleine detail in het grote geheel. Pas als het harde pantser openscheurt kan het eigene zich openbaren.

INSIDE OUT anno 2018

Conny Janssen ziet het opnieuw uitbrengen van bestaand werk als een kans om repertoire verder te ontwikkelen. Niet alleen andere dansers, ook emotionele afstand en de ervaring van nieuwe creaties beïnvloeden de manier waarop zij haar eigen werk bekijkt. De hernieuwde versie van ‘INSIDE OUT’ is daarom geen nostalgische terugblik, maar het resultaat van een vitaal nieuw creatieproces met andere dansers en ruimte voor nieuwe keuzes.

Livemuziek

Naast een dansersensemble bestaande uit jonge talenten en bekende gezichten, stelt Conny Janssen voor ‘INSIDE OUT’ een muzikaal gezelschap samen, geleid door singer-songwriter/ muzikante iET en gitarist/ multi-instrumentalist Budy Mokoginta. In samenwerking met toetsenist Thierry Castel en cellist Keimpke Zigterman spelen zij nieuwe composities waarin vooral de stem van iET met al haar klanken naar het binnenste van de dansers leidt.
Aanvang: 20.15 uur. Meer informatie/ kaartverkoop: de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen