Kerstbomenasiel Tuinindestad vanaf 2 januari open voor herplant kerstbomen-met-kluit

GRONINGEN

Mensen kunnen vanaf dinsdag 2 januari hun kerstboom-met-kluit kwijt bij Tuinindestad in het Westpark in Groningen.

Tuinindeplant heeft bijna tweehonderd ‘adoptiebomen’ verhuurd. Deze bomen worden met een compacte kluit opgekweekt, waardoor de overlevingskans 80 tot 90 % is. Alle adoptiebomen krijgen een uniek nummer, waarmee de eigenaar identificeerbaar is. Na terugkomst worden de bomen herplant. Zo worden de ‘adoptieouders’ elk jaar herenigd met hun eigen, biologisch gekweekte boom. De oudste boom dateert uit 2010 en is dit jaar voor de achtste keer geadopteerd.

Vraag groter dan aanbod

De vraag naar adoptiebomen is groter dan het aanbod. Daarom biedt Tuinindestad iedereen de kans om zijn boom-met-kluit langs te brengen. Afhankelijk van de kluit hebben ook regulier gekweekte bomen een overlevingskans van 30 tot 40%. Hoe meer wortel is overgebleven, hoe groter de kans. Wie zijn eigen boom in december wil terugvinden, doet er goed aan er een herkenbaar token in te hangen, stevig en regenvast (van plastic of metaal). Leeft ‘ie een jaar later nog, kan de ‘donateur’ de boom voor 10 euro asielgeld terugkrijgen. Tuinindestad heeft plek voor maximaal 200 reguliere kerstbomen.
Meer informatie/ openingstijden: www.detuinindestad.nl.

Auteur

Marc Jansen